18-20 Sierpień 2023 to była data kiedy Nadnotecki Instytut UAM w Pile zmienił się w fantastyczną krainę za sprawą kolejnej edycji PILKON. Mnóstwo pokazów, warsztatów, gier planszowych i RPG, spotkania z autorami książek sf i fantasy, oraz prelekcje prowadzone przez Yaki Kingu, jak i tony wydanego śniegowego deseru kakigori z naszej mobilnej kuchni japońskiej Junior-san.
Podobne wpisy
* 11-11-2018 – czyli bardzo wyjątkowy dzień 100 rocznicy odzyskania Niepodległości przez Polskę. I dla Yaki Kingu były to wyjątkowe dni, z uwagi iż mogliśmy przylączyć się czynnie w obchody tej wspaniałej rocznicy w Koszalinie.Już w sobotę 10-11-2010 pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią na wspaniałej inscenizacji zdobycia pociągu pancernego pod Rynarzewem przygotowanej przez Bałtyckie Stowarzyszenie Miłośników Historii „Perun” we współpracy z Towarzystwem Koszalińskiej Kolei Wąskotorowej.
* 11-11-2018 – czyli bardzo wyjątkowy dzień 100 rocznicy odzyskania Niepodległości przez Polskę. I dla Yaki…
* W Grudniu na zaproszenie Street Food Polska, pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią w Krakowie, by móc serwować autentyczne japońskie potrawy podczas świątecznej edycji festiwalu kulinarnego w Galerii Kazimierz. Niepodziewanie odwiedził nas kulinarny reporter z YouTube ŻarłokTV, który pożarł nas prawie w całości. Na pierwszy odcinek i relacje z tego spotkania zapraszamy na kanał ŻarłokTV (link poniżej) :
* W Grudniu na zaproszenie Street Food Polska, pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią w Krakowie,…
GeekWeek 2023
* 27 – 29 Stycznia 2023 roku, na terenie słynnej Galerii Handlowej Stary Browar odbyło się…
YK Cooking
Od Lutego 2021 roku rozpoczeliśmy specjalną serję spotkań i pokazów gotowania online YK Cooking.Chętni po wcześniejszym…
*Po raz pierwszy w historii miasta Szczecin, na pierwszy weekend października, 3 organizacje eventowe: Bardzo dobra koncepcja, Robię Rzeczy oraz Szczeciński Bazar Smakoszy przygotował Festiwal Smaków Azjatyckich na szczecińskiej Łasztowni.Do przygotowania całego festiwalu wraz z Yaki Kingu zostali zaproszeni Zakwasowania oraz Szczeciński Klub Azji.Yaki Kingu jako partner merytoryczny wydarzenia, poza przygotowaniem japońskich dań w swojej „Japonii na kółkach”, podczas drugiego dnia festiwalu przeprowadził warsztaty z przygotowywania onigiri – prawdziwego japońskiego „soul food”.fot. Marka Dudka|Robię Rzeczy oraz Jonasz Pyrka|Szczeciński Klub Azji
*Po raz pierwszy w historii miasta Szczecin, na pierwszy weekend października, 3 organizacje eventowe: Bardzo dobra…
JAPFEST.PL 2020
Mimo licznych problemów i obostrzeń spowodowanych przez COVID-19, udało się 21 Sierpnia, dzięki licznym staraniom i…



