Dzisiaj jako główny punkt dnia było spotkanie i przeprowadzenie wywiadu z Sensei Kameya, której to rękodzieła staramy się promować w Polsce. Te piękne rękodzieła tworzone z pasją i starannością nadają piękno w wielu japońskich domach, jak i Polskich, ponieważ można je nabyć za naszym pośrednictwem. Sensei Kameya tworzy je z japońskich materiałów jak i kimono czy yukata.
Zapewne wiele osób kojarzy nasze małe maskotki, które często pojawiają się na różnych zdjęciach jak i przyozdabiają nasz pojazd, czyli Yumi-chan&Dani-chan, również i one zostały zaprojektowane i stworzone właśnie przez Sensei Kameya.
Wiele osób odwiedzających nas czy uczestniczących w naszych wykładach czy warsztatach, przyglądając się i nabywając te śliczności pyta się o Sensei Kameya, z kąd pochodzi, jak tworzy swoje dzieła, co było dla nas bodźcem by taki wywiad i osobę Sensei przybliżyć.
Cały wywiad i rozmowę z Sensei Kameya po opracowaniu i przetłumaczeniu opublikujemy na naszym kanale Yaki Kingu na YouTube.
Pod koniec dnia udało również się nam odwiedzić często przez nas odwiedzany "fastfood" japoński ;p czyli Marugame Seimen, ogólnojapońską sieć jadłodalni makaronu udon. Sieć jest na tyle duża, iż ma już ok. 800 punktów w Japonii jak i około 200 poza nią w takich krajach jak Rosja, Singapur, Australia czy USA. Orygianalnie pochodzą z Kobe i słyną z prostego, ale pysznego udonu w różnych wersjach. Zamawiając rodzaj na jaki mamy ochotę od razu dostajemy miskę z tym pysznym grubym makaronem i przechodząc do kasy wybieramy sobie pozostałe dodatki, które również są przepyszne i świeżo przygotowywane cały czas.
Prosimy nie mylić od teraz udonu z tym dziwnym makaronem zapiekanym w Polsce w wokach z warzywami i mięsem, ale bez wywaru, który często można dostać w przybytkach czy pojazdach ich serwujacych ^___^
Dużo jednak nawet Japończyków nie wie, że również można w tej sieci zejść przepyszny oyakodon czyli miskę ryżu z zagotowywanym jajkiem i kawałkami kurczaka, taka jajecznica z kurczakiem i cebulką na ryżu ^__^
Marugame jest typowym miejscem, gdzie zamawiamy spożywamy i szybko opuszczamy miejsce, tak jak w typowych przybytkach z udonem czy ramenem, w przeciwieństwie do tego jak spożywa się te dania w Polsce, gdzie klienci długo spędzają czas i rozmawiają nad miską przez co wywar ostyga, a makaron się rozpuszcza i traci swoje walory...
Brak komentarzy.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.