środa, Luty 26, 2020, 20:25

Naszych kulinarnych i biznesowych spotkań ciąg dalszy!
Mimo, iż zaplanowane było spotkanie z pracownikami, którymi Yumiko jako przełożony i tencho pracowała, trzeba było odwołać. Wszystko przez nadchodzące święto Setsubun, i bardzo duże i nagłe zamówienie na rolki ryżu zwane ehomaki, przygotowywane już od wielu lat przez firmę Gou, w której Yumi pracowała.
Wszyscy pracownicy postawieni w stan gotowości.
Cóż pozostało spotkanie w pracy w jendym z punktów siecii, zaraz przy głównej stacji kolejowej Sapporo w ESTA.
Radość wszystkich orgmomna, zdjęcie i wymiany prezentów jak i obietnice spotkać i nagrań przy naszej kolejnej wizycie na Hokkaido.
My popędziliśmy do kolejnego ważnego dla Yaki Kingu miejsca czyli przybytku naszego przyjaciela i kulinarnego mentora Taishyo Miura.
Wlaściciela i założyciela dojo ramenu i curry na Hokkaido, jak i wlaściciela lokalu z ramen KUROOBI.
Planowane nagranie już parę dni temu trzeba było odpuścić. Jednak spotkanie, rozmowa i przekazanie prezentów NIGDY.
Serdecznie wszystkim odwiedzającym Sapporo polecamy Kuro Obi, które zostało ponownie otwarte w nowym miescu i w nowym budynku.
Wspaniały smak miso ramen, jak dla nas najlepszy!
Jak i zawsze przez nas wspominany sposób prowadzenia lokalu, gdzie na stolikach, zamiast przypraw, informacja by smakiem się delektować tak jak został stworzony przez mistrza.
Na pewno nie raz jeszcze będziemy o Taishyo Miura pisali i jego postać Wam przybliżali.
Tym czasem..smacznego ...ITADAKIMASUUUU ....


Brak komentarzy.
(*) Pola obowiązkowe
Copyright ©2023 YAKI KINGU, All Rights Reserved.
Liczba odwiedzin: 189066
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem