* Pod koniec Maja Yaki Kingu został zaproszony do Warszawy, a dokładnie na słynny targ Różyckiego, gdzie od
2021 roku w ramach reaktywacji tego historycznego miejsca powstała nowa przestrzeń gastronomiczno-kulturowa czyli OFF Brzeska. W ramach naszej wizyty w stolicy, jak zawsze serwowaliśmy nasze japońskie potrawy oraz wygłosiliśmy wykład o japońskich bazarach wraz z pokazem galerii zdjęć naszego autorstwa.
Podobne wpisy
*Od 23 Marca do 5 Maja w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie,prowadzonym przez Polską Akademię Nauk odbywał się Miesiąc Japoński. Wydarzenie zostało objęte szczególną opieką Ambasady Japonii w Polsce.Również Yaki Kingu został zaproszony do udziału w tym wspaniałym wydarzeniu.
*Od 23 Marca do 5 Maja w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie, prowadzonym przez Polską Akademię Nauk…
* W połowie stycznia 2019 roku Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Gdańsku zaprosiła nas do współorganizowania Dni Japońskich. W ramach tego wspaniałego wydarzenia poprowadziliśmy wykład w auli uczelni na temat kuchni japońskiej, oraz serwowaliśmy nasze potrawy. Zostaliśmy poproszeni o pozostanie na terenie uczelni przez kolejne dni, by słuchacze i pracownicy Akademii również mogli zasmakować autentycznej Japonii.
* W połowie stycznia 2019 roku Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Gdańsku zaprosiła nas do współorganizowania…
* W lutym zostaliśmy zaproszeni przez zespół Fun Fabryka do współpracy przy wydarzeniu odbywającego się w Poznaniu – Kinepolis. W ramach wydarzenia prowadziliśmy nasze japońskie stoisko z rękodziełami i gadżetami z Japonii, serwując onigiri z zupką misoshiru i deser śniegowy kakigori.Yaki Kingu został również poproszony o wygłoszenie wykładu o Japonii:
* W lutym zostaliśmy zaproszeni przez zespół Fun Fabryka do współpracy przy wydarzeniu odbywającego się w…
* W Grudniu na zaproszenie Street Food Polska, pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią w Krakowie, by móc serwować autentyczne japońskie potrawy podczas świątecznej edycji festiwalu kulinarnego w Galerii Kazimierz. Niepodziewanie odwiedził nas kulinarny reporter z YouTube ŻarłokTV, który pożarł nas prawie w całości. Na pierwszy odcinek i relacje z tego spotkania zapraszamy na kanał ŻarłokTV (link poniżej) :
* W Grudniu na zaproszenie Street Food Polska, pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią w Krakowie,…
*Po raz pierwszy w historii miasta Szczecin, na pierwszy weekend października, 3 organizacje eventowe: Bardzo dobra koncepcja, Robię Rzeczy oraz Szczeciński Bazar Smakoszy przygotował Festiwal Smaków Azjatyckich na szczecińskiej Łasztowni.Do przygotowania całego festiwalu wraz z Yaki Kingu zostali zaproszeni Zakwasowania oraz Szczeciński Klub Azji.Yaki Kingu jako partner merytoryczny wydarzenia, poza przygotowaniem japońskich dań w swojej „Japonii na kółkach”, podczas drugiego dnia festiwalu przeprowadził warsztaty z przygotowywania onigiri – prawdziwego japońskiego „soul food”.fot. Marka Dudka|Robię Rzeczy oraz Jonasz Pyrka|Szczeciński Klub Azji
*Po raz pierwszy w historii miasta Szczecin, na pierwszy weekend października, 3 organizacje eventowe: Bardzo dobra…
Kulinarny atlas świata – PNŚ
25 Marca w Sobotni poranek Yaki Kingu zostało zaproszone do programu na żywo w TVP2, by…



