* Od 12 do 14 Maja po raz kolejny na terenie Uniwersytetu Jagielońskiego w Krakowie odbył się Festiwal Studiów Azjatyckich. Na zaproszenie Wydziału Dalekowschodniego i komitetu przygotowującego wydarzenie, Yaki Kingu przybył ponownie do Krakowa, by odwiedzających uraczyć prawdziwymi potrawami z Japonii, oraz zaprezentować proces przygotowania tardycyjnego japońskiego deseru mochi powstałego podczas ubijania masy ryżowej przy użyciu specjalnego naczynia i drewnianego młota.
Podobne wpisy
Arena Garden
12 Lipca 2020 roku największa arena widowiskowa w Polsce TAURON Arena Kraków, zaprosiła Yaki Kingu do…
OFF Brzeska
* Pod koniec Maja Yaki Kingu został zaproszony do Warszawy, a dokładnie na słynny targ Różyckiego,…
MATSURI na Warszawskim Służewcu
Po 4 letniej przerwie Ambasada Japonii, wraz z Shokokai – Izbą Przedsiębiorców Japońskich w Polsce, oraz…
* 2 września 2018 roku zostaliśmy zaproszeni do Radiowego Klubu Obieżyświata w Radio Koszalin, gdzie mieliśmy okazję opowiadać o Japonii, Hokkaido i Yaki Kingu. Zapraszamy do wysłuchania audycji !
* 2 września 2018 roku zostaliśmy zaproszeni do Radiowego Klubu Obieżyświata w Radio Koszalin, gdzie mieliśmy…
* W Grudniu na zaproszenie Street Food Polska, pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią w Krakowie, by móc serwować autentyczne japońskie potrawy podczas świątecznej edycji festiwalu kulinarnego w Galerii Kazimierz. Niepodziewanie odwiedził nas kulinarny reporter z YouTube ŻarłokTV, który pożarł nas prawie w całości. Na pierwszy odcinek i relacje z tego spotkania zapraszamy na kanał ŻarłokTV (link poniżej) :
* W Grudniu na zaproszenie Street Food Polska, pojawiliśmy się z naszą mobilną kuchnią w Krakowie,…
JAPFEST 2022 – ODTJ w Tomaszewie
* W Lipcu już po raz czwarty Yaki Kingu wspierał swoimi działaniami i obecnością w największym…



